Конкурс за младе ауторе из књижевности

Град Кикинда и Банатски културни центар (БКЦ) расписали су конкурс за објављивање три прве књиге младих аутора до 35 година. Конкурс се односи на ауторе који живе на територији Града Кикинде, на ауторе из Србије и на ауторе из дијаспоре.

Аутори конкуришу са рукописима (поезија, проза, есеј, књижевна критика, научни и истраживачки радови и др.) од којих ће жири, одабрати три рукописа за објављивање у едицији ПРВА КЊИГА Банатског културног центра. Жири ће настојати да одабере један рукопис аутора из Кикинде, један рукопис аутора из Србије и један рукопис из дијаспоре.

Жири ради у саставу: др Младен Ђуричић, књижевни критичар, мср Андреа Беата Бицок, књижевна критичарка, и Радован Влаховић, књижевник и директор БКЦ-а (председник жирија). Пропозиције конкурса: рукописе у word формату, биографију аутора и контакт податке (адреса, E-Mail, телефон) послати на: banatskikulturnicentar@gmail.com. Конкурс је отворен од 16.6.-1.8. 2022. године. Резултати конкурса биће објављени 1. септембра 2022. године, а књиге ће бити објављене до краја октобра 2022. године и појавити се на Међународном београдском сајму књига. Овај конкурс БКЦ традиционално расписује уз подршку Града Кикинде више од десет година.

За све додатне информације о конкурсу обратити се на E-Mail: banatskikulturnicentar@gmail.com  , или на телефон: 063/783-155.

www.bkcknjige.rs

www.banatskikulturnicentar.blogspot.com

Овај унос је објављен под Вести. Забележите сталну везу.