КАКО СЕ ГЛЕДА ФИЛМ – МАЛА ШКОЛА БОНТОНА

Драги родитељи,

Одлична и бесплатна радионица за децу узраста од 9 до 19 година у Великој сали Народне библиотеке Ћићевац. Субота, 24. септембар 2022. год., са почетком у 12 ч. (траје до 15 ч.). Пријављивање је обавезно најкасније до 23. септембра (петак) на nbc.donacije@gmail.com или да родитељи лично пријаве у канцеларији администрације Народне библиотеке Ћићевац. Број места у радионици је ограничен.

Програм се реализује као заједнички пројекат Мреже киноприказивача Србије, уз помоћ Филмског центра Србије и Министарства културе и информисања.

Реч ауторског тима…
(Зоран Јанковић, Ђорђе Бајић, Немања Бошков и Неве­на Ђонлић)

Радионица КАКО СЕ ГЛЕДА ФИЛМ – МАЛА ШКОЛА БОНТОНА је едукативни програм, радиони­ца, намењен дечацима и девојчицама узраста од 9 до 19 године и посвећен едукацији у обла­сти аудиовизуелне културе и уметности.

Намера је да се подстакне култура одласка у биоскопе и култура гледања аудиовизу­елних садржаја, али и да се свест полазника поткрепи теоријским знањима из наведених области. Упознавањем са основним методама и техникама анализе филма, од полазника се очекује да почну да размишљају о различитим појавама, које ће им помоћи да схвате унутра­шњу структуру филма, као и да формирају позитиван став о култури аудиовизуелних медија.

Филм који ће представљати предмет анализе и дискусије је домаће остварење Радивоја Андрића „ЛЕТО КАДА САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ”. Тематске целине су: емоција, ликови, радња/заплет, простор, музика, техничка питања, како гледамо и како би требало гледати филм данас, како разговарати о погледаном филму.

Овај унос је објављен под Вести. Забележите сталну везу.