Новости

Крајем марта је одржано такмичење у казивању стахова, за ученике наших школа. Победници ће се такмичити на наредном нивоу, 8. априла ове године у Александровцу.

Почетак 2022.године нам је донео више програмских садржаја у реновираној сали, и у знатно бољим условима. Филмске пројекције, представе за одрасле и децу, и други садржаји биће организовани због наших посетилаца и у наредним месецима.

Наша библиотека је средствима из буџета општине и на предлог који је стигао из кабинета председнице општине, помогла нашим „Завичајним писцима“ да издају публикације у децембру 2021.године. Наши писци: Мирослав Гагић, Мирослава Смиљанић, Љиљана Павловић Ћирић и Бранко Ћировић су штампали своје рукописе и примерке својих публикација доставили националној и локалној библиотеци.

У протеклом периоду Министарство културе је у сарадњи са Факултетом драмских уметности у Београду организовало курс за дигитализацију културне баштине Р Србије. Представнк наше библиотеке је успошно завршио обуку.

Народна библиотека Ћићевац је у оквиру Дечје недеље спровеле низ активности за наше најмлађе. Учлањени су прваци у библиотеку, наградили смо најуспешније на литерарном конкурсу, емитовали смо представу за децу на Регионалној тв Крушевац..

На локалитету код средњевековне куле у Град Сталаћу је одржана 25. по реду, и уједно јубиларна, манифестација „Морава нас вода од ранила“. Пред великим бројем посетилаца изведен је двочасовни програм у организацији Народне библиотеке. Манифестацију је отворила и присутне званице и посетиоце поздравила Др Мирјана Кркић, председница општине Ћићевац.

Фотографију начинила г-ђица Ана Пешић, посланица у парламенту Р Србије, која је врло активно учествовала и у организацији и реализацији свечаности.

Отпочеле су припреме за нову фазу у процесу вакцинације грађана која ће обухватити запослене у државној управи, локалној самоуправи, јавним предузећима и правосуђу.

За вакцнинацију се можете пријавити путем следећег линка: https://imunizacija.euprava.gov.rs

Наша библиотека је спровела књижевни конкурс поводом Међународног дана борбе против насиља над женама.  Резултати ће бити објављени кроз неколико дана.

Народна библиотека Ћићевац је у сарадњи са кабинетом председнице општине Ћићевац  поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, а као подршка акцији „ 16 дана активизма“, реализовала наградни  конкурс на тему: „ Да ли да ћутим?“.

Жири су сачињавале: Снежана Антић (ОШ), Милена Стаменковић (кабинет) и Биљана Станојевић(библиотека).

Конкурс је трајао до 10.12.2020.године и за исти је приспело 12 радова од 10 аутора.

 Као најбољи је изабран рад  ауторке Милице Краљ из Подгорице, рођене у Каменару код Крушевца. Друго место су поделили:  Зоран Дубовац из Александровца и Љиљана Павловић Ћирић из Сталаћа.  Треће пласирана је  Весна Петровић из Бачине, СО-е Варварин.

Наградни фонд је обезбедила председница општине Ћићевац, Др Мирјана Кркић

Народна библиотека у Ћићевцу је са више активности обележила „Дечију недељу“, мало другачије, у режиму борбе против „Covid“ инфекције. Поред бесплатног учлањења у библиотеку за предшколце и прваке реализован је и наградни литерарни конкурс.

Поред фотографија приказујемо и три најбоље оцењена рада. Најбољи у својим категоријама су били: Андреј Петрески, Соња Медаровић и Теодора Николић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Ћићевцу.

U vreme pandemije On-line predstave na YouTube kanalu..

Аматерско позориште Ћићевац је након више година на репертоар установе вратило представу за децу „Капетан Џон Пиплфокс“.

Обележен Светски дан књиге дружењем са завичајним писцима

Најбољи рецитатори 2019

Изабрани најбољи рецитатори наше општине основно-школског узраста.

ГОСТОВАЊЕ У МАКЕДОНИЈИ   ГОСТОВАЊЕ У Р МАКЕДОНИЈИ

ОТАЦ
Аугуста Стринберга, премијерно извођење 4.јуна од 20 сати

ПРОГРАМИ :

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ – дружење са писцима

 

 

 

 

 

 

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ, дружење са Драганом Ћосић и Александром Савић

Народна библиотека Ћићевац најављује серијале француског играног филма у биоскопској сали у 2018 години, за нашу публику- бесплатно.

Француски филмски карневал

Народна библиотека Ћићевац је својој публици представила  збирку песама „Птица у мојој глави“ аутора Милене Вучковић из Параћина.

 

 

Predstavnik NB Ćićevac je bio u timu koji je učestvovao u studijskoj poseti institutima i kulturnim centrima zemalja članica EU, u Beogradu. Kontakti će biti iskorišćeni za unapređenje bibliotečke delatnosti biblioteke Ćićevac

У оквиру мреже библиотека и пројекта „EU-teka“

 

 

 

 

 

 

 

Недавно је у Ћићевцу одржан пети по реду „Здрав фест“

Народна библиотека Ћићевац је протеклих дана реализовала пројекат „Едукативно уметничка радионица- камп за ликовно стваралаштво ГРЗА 2017“ Пројаката је подржало Министарство културе и информисања финансирајући средствима из републичког буџета већину активности. Захваљујући овом пројекту, у прелепом амбијенту излетишта „Грза“ боравило је деветоро деце основно-школског узраста из ћићевачких школа и десет уметника, сликара и вајара. Као последица овог дивног дружења, настало је пуно уметничких дела, деца су учила од уметника и стекла нова знања. 

 

 

 

 

 

 

 

ликовни камп на Грзи

 

 

 

 

 

 

Недавно је у Град Сталаћу одржана 22 по реду манифестација „Морава нас вода одранила“

Mорава нас вода од ранила

У ЋИЋЕВЦУ ЈЕ ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У КАЗИВАЊУ СТИХОВА

Награђени ученици ОШ

zona-zamfirova santa-marija

Домаћа продукција филмова је обележила почетак 2017.године

Ове године у октобру је одржан четврти по реду "Здрав фест" у Ћићевцу

Ове године у октобру је одржан четврти по реду „Здрав фест“ у Ћићевцу

dscn1585 Концерт у Спортском центруdscn1534 Трибина на тему „Мојсињске С гореИзложба поводом трибине

 

ДАН ОПШТИНЕ  ЋИЋЕВАЦ 27.јун 2016. године

Свечана седница поводом Дана општине Ћићевац

Свечана седница поводом Дана општине Ћићевац

DSCN1274 DSCN1281

ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ Ћићевац, 26.април од 20 сати

ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ

Поводом празника у Ћићевцу, дуо драма „лажи ме“.

Понедељак, 7 март 2016. од 20 сати

Lazi me

Вечера будала

у петак, 19. фебруара 2016. од 19 сати

Програми који су обележили почетак године

Програми који су обележили почетак године          Прослава Бадње вечери                                                                                                                                        Дочек Нове године по Јулијанском календару  

 

DSCN0054 plakat RGB sa gradovimaД

Народна библиотека Ћићевац и Аматерско позориште Ћићевац су узели учешће у овогодишњој међународној манифестацији „Ноћ позоришта“

 

DSCN8821 DSCN8823

Гостовање Аматерског позоришта Ћићевац у Св Николе у Македонији, на позив Дома културе и позоришта из тог града

КУД "Моравац" учествује на овогодишњем фолклорном фестивалу који се одржава на Црном мору у Варни

КУД „Моравац“ учествује на овогодишњем фолклорном фестивалу који се одржава на Црном мору у Варни

XX по реду манифестација "Морава н DSCN7368Протеклог викенда је у Град Сталаћу, по двадесети-јубиларни пут изведен програм на платоу код историјског здања, „куле Тодора од Сталаћа“, а у оквиру Манифестације „Морава нас вода одранила“ и сеоске славе „Тројице“.

Победници н такмичењу са члановима жирија

Победници на такмичењу са члановима жирија

Данас се у Народној библиотеци Ћићевац одржава ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ у казивању стихова (такмичење рецитатора) за школе са територије наше општине.

DSCN6332

ЕКИПА КОЈА ЈЕ ОСТВАРИЛА НАЈБОЉИ СЦЕНСКИ НАСТУП НА ФЕСТИВАЛУ!

Народна библиотека Ћићевац је узела учешће на Међународном фестивалу фолклора „Тодорица“ у Македонији, где ће у такмичарском делу, 28 фебруара, наступити КУД „Моравац“ са народним песмама и играма из Западне Србије.                 У посету збратимљеном граду Свети Николе, поред тридесет чланова фолклорног ансамбла, креће и већи број грађана који имају пријатељске и родбинске везе са овим градом у Републици Македонији. Делегацију ће предводити председник општине Ћићевац, господин Златан Кркић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.