Моравац

Ретроспектива са Новогодишњег концерта одржаног 30.12.2021. год

 

 

 

 

 

Концерт за крај године: „Моравац, „Моравац-бетерани“ и гости  КУД „Прва петолетка“ изТрстеника

КУД „Моравац“ је наступао на 55 Жупској берби а 29.09.2018. свој програм представиће пацијентима спец.болнице у Рибарској Бањи.

НАСТУП У Р МАКЕДОНИЈИ:

„Моравац“ је у пуном саставу наступио на фолклорном фестивалу у граду Св Николе у Македонији где је од жирија добио признање за најбоље сценско извођење.

 „Моравац“ је обележио 55 година рада концертом у сали Народне библиотеке Ћићевац. Дружење је настављено у ресторану С центра са гостима из Ресавице

КУД „Моравац“ наставља са радом од 01.септембра. Окупљање у старим терминима: понедељак и четвртак од 19 сати. Кореограф; Драган Симић.

Са наступа у оквиру прославе Дана општине

 

Васкрс 2017

Васкрс 2017.

 КУД „Моравац“- Васкрс 2016.

КУД „Моравац“ је приказао нову кореографију

Биничка Морава

Новогодишњи концерт

Новогодишњи концерт- дец.2016.године

  • Дефиле у Соко Бањи у оквиру учешћа на манифестацији "Игра коло под Озреном"

КУД „Моравац“ из Ћићевца основан је давне 1962. године. Први председник и уметнички руководилац овог друштва био је Предраг Поповић Баја, а његови најчувенији кореографи били су Милан Живковић Жужи, Вукадин Миленковић и Душан Радосављевић Ћук. Садашњи чланови „Моравца“ посебно су поносни на фантастичну генерацију седамдесетих година прошлог века која је славу овог културно-уметничког друштва ширила не само по Југославији, већ и по иностранству. У то време најбољи играчи „Моравца“ били су Иван Петковић Батица, Милош Машић, Владимир Дошљак, Милутин Вулић, Добрица Арсенијевић, Оливера Здравковић, Весна Валић, Славица Стојановић, Мирјана Станојевић, Љиљана Станојевић, Славица Јовановић и други. Тих година је у оквиру „Моравца“ успешно радила и драмска секција.

Садашњи кореограф Драган Симић заслужан је за све успехе „Моравца“ од деведесетих година прошлог века до данашњих дана. Нове генерације надмашиле су своје родитеље и успешно представљају свој град и државу где год се појаве. Прочитајте монографију „Моравац, 50 година у срцу свих нас“ коју можете наћи у нашој библиотеци и погледајте прилог:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.